Selamat Datang ke Blog Eynaz Collection.
Kami menyediakan perkhidmatan menjual secara online kain pasang dengan pelbagai jenis dan corak.

Percutian ke Cameron Highland

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Thursday, September 26, 2013 |

Terdapat 0 comments

Assalamualaikum

Kembara eynaz kali ne ke Cameron Highland, Pahang, dah beberapa kali eynaz ke CH ne tp kali ne jer br ada perasaan nak menulis.ne first time eynaz menulis cerita dlm blog yerr..harap2 ok lah penulisan ne dan x memboringkan.

Pertama kali ke CH masa tu eynaz baru habis belajar,kira2 dlm tahun 2007, tu pun kes temankan kakak yg br posting mengajar kat sana, hah ne lh peluang g CH sb ramai org cakap suasana kat sana nyaman n sejuk..Teruja jugaklah sbb akhirnya dpt ke CH.

Tahun 2008 eynaz dpt peluang jd guru ganti di SK Tanah Rata,  jd dok lah kat sana lebih kurang 3-4 bln sbb time tu br jer habis kontrak kerja, so ne lah peluang dok sana lebih lama...hepy sungguh lah time tu lagipun dok ngan kakak makan minum dia lh tanggung heheheh sbb gaji lambat masuk,kira time pokai jugak lah.

Sejak kakak eynaz dok sana boleh d katakan setiap tahun beberapa kali jugak lah ke sana...saja jer nk rasa suasana sejuk kalau nak di bandingkan dgn suhu kat bawah ne. Kalau g CH rasa mcm x nak balik jer tapi satu jer bila time malam  suasana paling x best, nk keluar x de tempat blh tuju, kedai2 makan semua tutup awal, so bila malam dok berkurung jer dalam rumah.

Terbaru ladang lavendar di buka, bayaran masuk RM5 setiap org (eynaz masuk bln 8/2013). Boleh dikatakan ok lah tempat dia sbb time tu bunga semua kembang jer n selain lavendar ada lg bunga2 yang biasa ada kt CH...siap ada tukang ambk gambar untuk tourist lagu tu. kalau pergi sana x rugi bayar lagipun kat dalam tu bila naik ke bahagian atas ada pemandangan yg cantik..nak rasa suasana dia kena lah pergi yerrr (macam buat iklan lah pulak) heheehe

Sungai Palas...tempat ne pun best kalau ke CH, tp nk naik dia adventure lh sikit,tp kalau eynaz x tau lah lepas naik kalau drive sendiri sbb biasa kalau ke situ my sis yg drive, mana x nya dia x harap eynaz drive hahaha..kat situ ada ladang teh n tempat kilang TEA BOH. jadi pemandangan dia memang tip top cantik macam kat dalam iklan tv pun ada. Kat sini free jer tau cuma kalau beli barang dia jer kena bayar. Sepanjang perjalanan dia jumpalah ladang2 teh kiri dan kanan kita n cerun2...jd awas masa drive yer kena berhati2.

Kalau kt CH ne boleh d katakan semua tempat dia cantik, Rose Valley pun cantik tp kalau nak teroka semua mmg lenguh kaki nak daki bukit dia tp berbaloi lah....masuk sini pun ada bayaran tp lupa pulak berapa RM.

Nampak kecil jer CH ne tp tempat pelancongan dia banyak pulak...x habis nk cerita...cuma bab transport dia lah,kalau naik public bus dr KL adalah tp kalau dr Pantai Timur (Kelantan) mmg x der...so kalau ke CH mmg kena ada transport sendiri lah aka kereta.






Selendang Chiffon

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Friday, March 15, 2013 |

Terdapat 0 comments






















Material Kain : Chiffon Lembut

Anda juga boleh layari FB kami untuk dapatkan pelbagai jenis tudung / selendang  di 
http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779

Selendang Chiffon

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Friday, March 15, 2013 |

Terdapat 0 comments


Material Kain : Chiffon Lembut

Anda juga boleh layari FB kami untuk dapatkan pelbagai jenis tudung / selendang  di 
  http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779


Selendang Chiffon

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Friday, March 15, 2013 |

Terdapat 0 comments


Material Kain : Chiffon Lembut

Anda juga boleh layari FB kami untuk dapatkan pelbagai jenis tudung / selendang  di 
http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779

Selendang Chiffon

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Friday, March 15, 2013 |

Terdapat 0 comments

 

Material Kain : Chiffon Lembut

Anda juga boleh layari FB kami untuk dapatkan pelbagai jenis tudung / selendang  di  
http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779

Selendang Chiffon

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Friday, March 15, 2013 |

Terdapat 0 comments


 Material Kain : Chiffon Lembut

Anda juga boleh layari FB kami untuk dapatkan pelbagai jenis tudung / selendang  di 
http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779

Selendang Chiffon

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Friday, March 15, 2013 |

Terdapat 0 comments



Material Kain : Chiffon lembut
  
Anda juga boleh layari FB kami untuk dapatkan pelbagai jenis tudung / selendang  di             
 http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779

Tudung 3 Layer

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Wednesday, February 20, 2013 |

Terdapat 0 comments


Status : Pre-Order (Termasuk Kerongsang)

Material: Chiffon
Size : Free size (M) P/S: boleh request untuk saiz besar.
Labuh depan (Dari bawah dagu) : 27 cm

First Come First Serve!
Serious Buyer Only!
 ( Boleh juga layari FB kami ) http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779

Tudung 3 Layer

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Wednesday, February 20, 2013 |

Terdapat 0 comments


Status : Pre-Order (Termasuk Kerongsang)

Material: Chiffon
Size : Free size (M) P/S: boleh request untuk saiz besar.
Labuh depan (Dari bawah dagu) : 27 cm

First Come First Serve!
Serious Buyer Only!
( Boleh juga layari FB kami )

http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779








Tudung 3 Layer

This article is about
Posted by Eynaz Collection on Wednesday, February 20, 2013 |

Terdapat 0 comments


Status : Pre-Order (Termasuk Kerongsang)

Material: Chiffon
Size : Free size (M) P/S: boleh request untuk saiz besar.
Labuh depan (Dari bawah dagu) : 27 cm

First Come First Serve!
Serious Buyer Only!
( Boleh juga layari FB kami ) http://www.facebook.com/pages/AF-Collections/285442351581779